Nieuws

Top-100 studies 2016-2017: Bètastudies gestegen in populariteit - 29-09-2017

Geneeskunde en Criminologie blijven in het schooljaar 2016-2017 onverminderd populair. Verder zien we in de top-100 dat de bètastudies stijgen in populariteit. Natuurkunde, kunstmatige intelligentie, scheikunde, werktuigbouwkunde en farmacie zijn nieuw in de top-20. Havo-jongens en vwo-jongens laten vooral meer interesse zien in studies die te maken hebben met veiligheid, defensie en militaire technologie. Havo-meisjes oriënteren zich voornamelijk op studies in de zorg-, media- en managementsector.

 

Onderzoek: Lerarensalarissen te laag ingeschat - 29-07-2017

In opdracht van het ministerie van OCW deed Qompas Research onderzoek naar motieven/ barrières om voor een lerarenopleiding te kiezen.

 

Mei 2017: Grootste stijgers: Biologie en Kunstmatige Intelligentie - 30-06-2017

Zowel in de eerste helft als de tweede helft van dit schooljaar is Geneeskunde de best bekeken studie, gevolgd door Criminologie, International Business, Technische Bedrijfskunde en Biomedische wetenschappen. De grootste drie stijgers, elk met tenminste 64 plaatsen gestegen, zijn Biologie, Kunstmatige Intelligentie en Forensisch onderzoek. De hoogst genoteerde hbo-studies zijn Technische Bedrijfskunde, Communication and multimedia design en Biotechnologie.

 

April 2017: Grootste stijger is wederom Scheikunde, grootste dalers zijn Sport en bewegen en Hotel- en Eventmanagement - 24-05-2017

De top-10 is op enkele verschuivingen na hetzelfde als vorige maand met Geneeskunde als best bekeken studie, gevolgd door Criminologie en International Business. De grootste stijger is wederom Scheikunde, welke vorige maand met 12 plaatsen steeg en nu weer met 10 plaatsen stijgt naar de 27e plaats. Andere grote stijgers zijn Farmacie (38) en Werktuigkunde waarvan zowel de universitaire als de hbo-variant.

 

Privacy: Sinds begin mei is Qompas aangesloten bij het privacyconvenant van de VO-raad (convenant Digitale Onderwijs- middelen en Privacy 2.0) - 22-05-2017

Meer informatie: <a href="https://www.privacyconvenant.nl/de-deelnemers">privacyconvenant.nl/de-deelnemers</a>

 
 
 
 
 
 

Qompas in
Nederland

voortgang

Qompas wordt inmiddels op de helft van alle middelbare scholen met een havo/vwo afdeling ingezet voor profielkeuze en/of studiekeuze.
Wilt u weten welke scholen dit zijn?

Klik hier om ze te bekijken.

Daarnaast heeft Qompas sinds september 2013 voor VMBO scholen een eigen lesmethode.

Meer informatie over Qompas Vmbo/mavo